Retourneringsbeleid

Als je besluit om je bestelling – om welke reden dan ook – te retourneren, is dat mogelijk (hoewel we het betreuren dat je niet tevreden bent met je aankoop!). Voor scooters of scootmobielen die je bij ons hebt gekocht, geldt een bedenktermijn van 30 dagen na ontvangst. Voor alle andere producten geldt een bedenktermijn van 14 dagen na ontvangst. Na het aanmelden van je retour heb je nog 14 dagen de tijd om het artikel terug te sturen.

ONZE RETOURVOORWAARDEN

Voordat je producten naar ons terugstuurt, vragen we je om onze voorwaarden na te leven. Dit helpt ons om je retourzending sneller en gemakkelijker te verwerken. Hier zijn de stappen die je moet volgen:

 • Zorg ervoor dat het product ongebruikt is bij het retourneren, of in ieder geval zo veel mogelijk in ongebruikte staat verkeert.
 • Je kunt het product binnen 14 dagen na aanmelding retourneren.
 • Als je een scooter of scootmobiel retourneert, maken we een afspraak om deze op te halen. Als je de scooter of scootmobiel zelf brengt, geldt ook de termijn van 14 dagen na ontvangst van de herroepingsmededeling.
 • Laat ons vooraf weten dat je een product wilt retourneren. Vul het onderstaande contactformulier in of stuur een ingevuld herroepingsformulier naar sales @ scootmobielenkopen.nl.
 • Als je een bevestiging van je retouraanvraag per e-mail hebt ontvangen, stuur dan dit document mee met de artikelen die je retourneert. Zo weten we dat het pakket van jou afkomstig is en kunnen we je retourzending zo snel mogelijk afhandelen.
 • Je kunt je product (binnen de gestelde termijn) ook zonder voorafgaande aanmelding naar ons terugsturen. Voeg dan een verklaring toe in het pakket waaruit blijkt dat jij de afzender bent en dat je het product wilt retourneren. Een voorbeeld hiervan is het ingevulde herroepingsformulier.

SCOOTER OF SCOOTMOBIEL RETOURNEREN

We begrijpen dat je graag een ritje wilt maken zodra je een nieuwe scooter bij ons hebt gekocht. Daarom leveren we onze scooters rijklaar bij je af. Als de scooter niet aan je verwachtingen voldoet, kun je deze binnen 30 dagen na ontvangst retourneren.

WAARDEVERMINDERING

Als er al met een scooter is gereden, kunnen we deze niet meer voor de nieuwprijs verkopen. Daarom houden we rekening met de waardevermindering op de oorspronkelijke nieuwprijs, afhankelijk van het aantal gereden kilometers. Vanaf 10 kilometer op de teller rekenen we €0,50 per gereden kilometer. Als de scooter al op naam is gezet, rekenen we €99 extra voor de waardevermindering.

ANNULEREN VAN DIENSTEN VAN scootmobielenkopen.nl

Ook voor de diensten die we aanbieden, zoals onderhoud, reparatie en schadeherstel, kun je de overeenkomst binnen 14 dagen na ontvangst herroepen, zonder opgave van redenen. Tenzij de dienst – met jouw instemming – volledig is uitgevoerd binnen de bedenktermijn. In dat geval vervalt je herroepingsrecht.

HET RETOURNEREN VAN EEN PRODUCT: ZO WERKT HET BIJ scootmobielenkopen.nl

Er zijn verschillende manieren om een product naar ons terug te sturen:

 • Breng het artikel zelf terug naar onze vestiging in Alphen aan den Rijn. Retouradres: scootmobielenkopen.nl, Koperweg 21B, 2401 LH, Alphen aan den Rijn.
 • Stuur het artikel (met uitzondering van scooters) per post naar het bovenstaande retouradres. Vul het onderstaande contactformulier in om je retour aan te melden.
 • Voor het retourneren van een scooter of scootmobiel: maak een afspraak met ons en wij komen deze dan ophalen of omruilen in het geval van een ruil. Vul ook het onderstaande contactformulier in.
 • Houd er rekening mee dat de kosten voor retournering voor eigen rekening zijn. De kosten zijn als volgt:
  • €49 voor een scooter of scootmobiel
  • €4,95 voor alle andere artikelen (zoals helmen, accessoires en onderdelen)

TERUGBETALING NA RETOUR

Als je een overeenkomst met scootmobielenkopen.nl herroept, zorgen wij voor de terugbetaling. Dit doen we zo snel mogelijk, in ieder geval binnen 14 dagen na ontvangst van de herroepingsmededeling. Let op: we mogen wachten met betalen totdat we de geretourneerde producten daadwerkelijk hebben ontvangen of totdat je hebt aangetoond dat je de producten hebt teruggestuurd.

BEDRAG EN BETAALMIDDEL

In principe betalen we het volledige bedrag terug, inclusief leveringskosten, tenzij je hebt gekozen voor een andere leveringswijze dan onze standaard levering. We betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de oorspronkelijke transactie hebt uitgevoerd. Mochten we andere afspraken hebben gemaakt, dan brengen we hier geen extra kosten voor in rekening.

Wil je een retour melden, een afspraak maken om een scooter op te halen of om te ruilen, of heb je andere vragen? Vul dan het onderstaande contactformulier in:

[Contactformulier]

Modelformulier voor herroeping:

(dit formulier alleen invullen en terugzenden wanneer je de overeenkomst wilt herroepen)

Aan: [naam ondernemer] [geografisch adres ondernemer] [faxnummer ondernemer, indien beschikbaar] [e-mailadres of elektronisch adres van ondernemer]

Ik/Wij* deel/delen* hierbij mede dat ik/wij* onze overeenkomst betreffende de verkoop van de volgende producten: [aanduiding product]* de levering van de volgende digitale inhoud: [aanduiding digitale inhoud]* de verrichting van de volgende dienst: [aanduiding dienst], herroep/herroepen

Besteld op*/ontvangen op* [datum bestelling bij diensten of ontvangst bij producten] [Naam consument(en)] [Adres consument(en)] [Handtekening consument(en)] (alleen wanneer dit formulier op papier wordt ingediend)

 • Doorhalen wat niet van toepassing is of invullen wat van toepassing is.