Waarom je een Gehandicaptenvoertuig nodig hebt

Als het gaat om voertuigen met een handicap, zijn er veel dingen om over na te denken en te overwegen bij het kiezen van een voertuig. Welk formaat voertuig heeft u bijvoorbeeld nodig? Waar moeten de remmen van gemaakt zijn? Wat voor motor moet hij hebben? Het is niet eenvoudig om het antwoord op al deze vragen te vinden, daarom hebben we deze gids samengesteld die u zal helpen het beste gehandicapte voertuig voor uw behoeften te vinden!

Waarom je een Gehandicaptenvoertuig nodig hebt

Wij vertellen je waarom je een gehandicaptenvoertuig nodig hebt en wat het doet. Een invalidenwagen (ook wel pechauto genoemd) is een vrachtwagen die speciaal is aangepast voor het heffen van auto’s. Een kapotte auto kan een uiterst frustrerende ervaring zijn, om nog maar te zwijgen van het feit dat het vaak onveilig is om het verkeer op drukke wegen stil te houden. Dat is waar gehandicaptenvoertuigen van pas komen. Ze kunnen uw kapotte auto snel van elke weg tillen en vervolgens wegslepen. Omdat verschillende chauffeurs verschillende behoeften hebben, zijn er ook verschillende soorten voertuigen met een handicap, waaronder takelwagens, platte vrachtwagens, diepladers en gesloten bestelwagens. Ongeacht welk type gehandicapt voertuig u ook kiest, het lijdt geen twijfel dat het u zal helpen uw auto in een mum van tijd weer op het goede spoor te krijgen!

 

Wat moet ik doen als mijn voertuig onderweg kapot gaat?

Dit kan een onaangename, stressvolle situatie zijn, maar er is geen reden tot paniek. Vooraf voorbereid zijn kan echt een verschil maken als het gaat om pech onderweg. Overweeg om een ​​pechhulpverzekering af te sluiten, zodat u niet hoog en droog achterblijft als uw voertuig pech heeft. Deze verzekering dekt meestal pech of gestrande gehandicaptenvoertuigen en biedt 24/7 hulp in geval van nood. Denk er ook aan om uw bandenspanning te controleren voordat u op pad gaat; Als een band beschadigd of te weinig opgepompt is, kan deze op elk moment ontploffen, zelfs als uw auto geen problemen lijkt te hebben.

gehandicaptenvoertuigen

Kan ik een vergoeding krijgen als mijn auto kapot gaat?

Ja, dat heet een WA-verzekering. Een WA-verzekering dekt andere mensen en dingen dan uw eigen voertuig – en als uw auto kapot gaat, kunt u meestal een vergoeding ontvangen om een ​​deel of al uw transportkosten te dekken. Houd er rekening mee dat een WA-verzekering een speciaal type polis is dat is ontworpen voor dit soort claims. U bent niet gedekt voor andere auto-onderhoudsproblemen zonder aanvullende polissen zoals uitgebreide of aanrijdingsdekking.

Rechten van automobilisten – moet ik bij mijn auto blijven als hij kapot gaat?

Als uw auto kapot gaat, moet u er nog steeds bij blijven totdat er hulp arriveert. Dit komt omdat er een kans is dat iemand een ongeluk kan veroorzaken door u voorbij te rijden en uw voertuig te raken. Als niemand gewond raakt, is het onwaarschijnlijk dat een zaak voor de rechter komt, aangezien ongevallen met gehandicapte auto’s meestal plaatsvinden in afgelegen gebieden waar niemand anders aanwezig zou zijn op het moment van een incident. Neem echter altijd contact op met uw verzekeringsmaatschappij voordat u uw auto onbeheerd achterlaat. Als het is verzekerd voor de overeengekomen waarde (controleer uw documentatie), dan kunnen er uitzonderingen zijn om ervoor te zorgen dat alle passagiers uit een auto stappen wanneer deze pech heeft.

invalide autos

Kan ik mijn voertuig legaal achterlaten in een noodgeval

Het overkomt iedereen: uw voertuig krijgt pech, is total loss bij een ongeval of komt gewoon niet door een smogcontrole. Soms zit er niets anders op dan uw auto op te geven en weg te laten slepen. Dit kan echter een kostbare zet zijn, vooral als uw auto minder waard is dan het zou kosten om hem te laten verwijderen. Als u geen andere keuze heeft dan uw voertuig in de steek te laten – of ontdekt dat u bent aangeklaagd voor een overtreding van het verlaten voertuig. Zorg er dan voor dat u uw rechten onder de staatswet begrijpt, zodat u niet twee keer betaalt voor het wegwerken van uw junker.

Een voertuig in de steek laten – wat te doen als je geen keus hebt?

Als uw voertuig om wat voor reden dan ook moet worden achtergelaten, wordt het beschouwd als een verlaten voertuig en moet dit onmiddellijk worden gemeld. De wetten met betrekking tot verlaten voertuigen variëren afhankelijk van waar je woont, dus zorg ervoor dat je de lokale verordeningen controleert voordat je iets doet met een gehandicapte auto. Veel staten vereisen registratie van alle verlaten auto’s, dus als u daar woont, kan het ook nodig zijn dat u rechtstreeks contact opneemt met uw Department of Motor Vehicles (DMV) wanneer een voertuig op een onveilige locatie wordt achtergelaten. Waar je ook woont, meld altijd een achtergelaten auto – anders kan dit leiden tot boetes of erger.

Canta Nederland

Canta is een Nederlands bedrijf dat verschillende voertuigen aanbiedt voor mensen met een handicap om hen te helpen een onafhankelijk leven te leiden. Deze gehandicaptenvoertuigen omvatten alles van scootmobielen, rolstoelen, elektrische rolstoelen, hand aangedreven rolstoelen, driewielers en vierwielers. Al onze producten zijn ontworpen om het reizen voor mensen met een handicap zo gemakkelijk mogelijk te maken. Onze vloot is uitgebreid getest, zodat we kunnen garanderen dat ze probleemloos verschillende situaties aankunnen. Er zijn veel voordelen van het gebruik van een gehandicapt voertuig, waaronder dat u geen hulp nodig heeft of dat iemand in de buurt uw rolstoel of scooter kan voortduwen

canta