Elektrische scooter kopen

Bent u op zoek naar een voertuig, anders dan een scootmobiel kopen, waarmee u snel van plek A naar plek B kunt komen, dan is een elektrische scooter een goede aanschaf. In feite is dit niet meer dan een normale scooter, alleen zit hier geen benzine motorblok in, maar een elektromotor. U hoeft dus geen benzine meer te tanken, maar enkel de accu op te laden. Dit scheelt u niet alleen ritjes naar de benzinepomp, maar is ook nog eens een stuk goedkoper. Bij het kopen van een elektrische scooter heeft u de keuze uit een snorscooter van 25 kilometer per uur, of een bromscooter van 45 kilometer per uur.

De voor- en nadelen van een elektrische scooter

Een elektrische scooter kopen doet u natuurlijk niet zomaar. U wilt waarschijnlijk eerst de voor- en nadelen weten, kijken wat de kosten zijn voor bijvoorbeeld het onderhoud en wat het voertuig doet met het milieu. Wij hebben voor u de voor- en nadelen op een rijtje gezet, zodat u makkelijker uw keuze kunt maken.

Een Escooter heeft nooit last van startproblemen, ook niet in de winter, en is daarnaast veel krachtiger dan een gewone scooter. Verder is hij fluisterstil, heeft u geen last van stinkende uitlaatgassen en is er geen milieuzone die u tegen kan houden. Ook rijdt u een stuk goedkoper, is hij veel minder storingsgevoelig en heeft de scooter veel minder onderhoud nodig.

De nadelen van een elektrische scooter zijn dat het bereik kleiner is dan bij een benzinescooter. Waar u met een volle tank prima 250 kilometer kunt afleggen, is dat met een volle accu vaak maar 120 kilometer. Wel is het in veel gevallen mogelijk de accu van een upgrade te voorzien. Ook het opladen van de accu kan nadelig zijn, omdat dit veel langer duurt dan tanken bij de benzinepomp. Veel mensen laden hun accu echter ’s nachts op, zodat hij de volgende ochtend vol is. op deze manier heeft u er geen last van dat het opladen langer duurt. Liever geen scooter? Een brommobiel kopen is een populair alternatief.